Dom w puszczy kampinoskiej

Realizacja jest zlokalizowana na skraju Puszczy Kampinoskiej. Projekt jest odpowiedzią na potrzeby młodego, dynamicznego małżeństwa z dwójką dzieci. Cechuje go funkcjonalność przy zachowaniu otwartego planu strefy dziennej i uwydatnieniu dużej powierzchni inwestycji. Projekt utrzymano w barwach bieli z pastelowymi akcentami, wykorzystano drewniane posadzki z wyraźnie zaznaczonym rysunkiem słojów. Takie zestawienie materiałowe tworzy niepowtarzalnie ciepły, rodzinny klimat. Pojedyncze ściany zostały uwydatnione poprzez zastosowanie wzorzystych tapet w delikatnych odcieniach zieleni. Całości dopełnia duży stół jadalniany i kominek. Zastosowano tu strefowe oświetlenie, które wyodrębnia funkcję salonu, jadalni i kuchni z jednej dużej przestrzeni. W domu znalazły miejsce dwa oddzielne pokoje dziecięce, sypialnia rodziców z garderobą oraz pokój gościnny z małą łazienką. Użytkowe poddasze wykorzystano na miejsce rozrywki i spotkań ze znajomymi. Jest zaprojektowane kontrastowo w stosunku do pozostałej części domu – dominują tu czarne skosy połaci dachowych, skontrastowane z betonową podłogą, białą konstrukcją dachu oraz pomarańczowymi akcentami – wnękami okiennymi i sofą. Głównym punktem jest bar, który został wykonany z drewnianych bali, gdzie goście mogą poczęstować się drinkiem czy kawą. Drewniany bal znalazł również zastosowanie w łazience – stanowi on tu postument pod szklaną umywalkę. Charakterystyczny jest też ceglany komin. W całym domu wykorzystano innowacyjny system kontaktów bezprzewodowych.